Effektivt mot många olika åkommor, bland annat:
- Muskulära problem
- Artros, ledproblematik
- Mag & tarmproblem
- Hudproblem
- Öronproblem
- Svullnader
- Rädsla & osäkerhet
Hormonella problem ex. skendräktighet - Hotspots
- Stärka immunförsvaret
Varje hund är unik, med sina egna behov, förutsättningar och utmaningar. Därför erbjuder vi individanpassad hjälp som stärker både kropp och knopp – oavsett om det handlar om fysiskt välmående eller beteendemässiga svårigheter.
Ibland kan en privatträning eller konsultation vara mer hjälpsam än en kurs. Vår hundbeteendeutredare hjälper dig att förstå och förändra oönskade beteenden genom att hitta orsaken bakom dem. Det kan till exempel handla om: koppeldragande, utmaningar vid hundmöten, svårigheter med hantering, rädslor eller resursförsvar.
Samtidigt vet vi att fysisk hälsa påverkar det mentala måendet – och tvärtom. Våra rehabiliteringsterapeuter erbjuder därför stöd genom hela hundlivet med tjänster som simning, water treadmill, laser- och elbehandling, vibrationsträning, massage, stretching samt balans- och koordinationsträning.
Efter att du tagit simkörkort kan du även boka tider för att simma själv med din hund.
Effektivt mot många olika åkommor, bland annat:
Elektroterapi/Laser kan hjälpa till med de flesta problem i rörelseapparaten.Behandlingen är muskelavslappnande, smärtlindrande och ökar cirkulationen som bidrar till snabbare läkning vid ev. skada eller inflammation och används för bland annat:
För att boka den här behandlingen krävs det att man vet vad som ska behandlas när man kommer, exempelvis om hunden har ett sår eller att vi rehabiliteringsterapeuter har gjort en friskvårdskontroll vid ett tidigare tillfälle och kommit fram till vad som behöver behandlas.
Vid en friskvårdskontroll går man igenom hundens förutsättningar och om ni har eventuella mål med hunden. Det behöver inte vara större mål en att få ha sin hund som sällskap men ändå vill ha en check på hur allt står till.
Vid kontrollen går vi sedan igenom hundens muskulatur och leder, känner och klämmer. Vi kollar på dess rörelsemönster i skritt och trav. Vi kollar hur hunden belastar vid stillastående och kollar av deras propoception. Utefter eventuella fynd får du med dig tips och våra rekommendationer på vad som kan hjälpa din hund till förbättring eller för att bibehålla dess status. Här kan du som djurägare ställa frågor om rörelseapparaten, utrustning, tillskott och foder. Vi rekommenderar att boka detta vid nybesök.
Massage är en bra behandling och att som djurägare få sin hund genomgången av utbildad personal är en investering i hundens välmående. Vid massage motverkar man spänningar som kan leda till sträckningar/bristningar, man ökar blodcirkulationen generellt och på så sätt ökas hundens immunförsvar, man motverkar att lederna utsätts för onödigt tryck pga spänd muskulatur. Man ligger även lite före om något inte står helt rätt till med rörelseapparaten. Hunden ska ta det lugnt efter behandlingen och dagen efter!
Kan endast köpas i samspråk med våra hundfysioterapeuter.
Hos oss kan man träna sin hund på en vibrationsplatta. Platta rör sig i vertikala rörelser för att vara skonsam på leder, senor och ligament. Den ställs in på en frekvens mellan 5-30 hertz (rörelser per sekund) beroende på vad man vill ha ut av den. På de lägre frekvenserna verkar den avslappnande och ökar blodcirkulationen, perfekt avslutning på simpasset. Från 12 hertz och uppåt kan man nyttja plattan för stabilitet/ och balansträning. Vid rehabilitering av skador på senor och ligament är vibrationsplattan ovärderlig.
Det finns tillstånd/skodor hos hunden då vibrationsträning inte är att föredra och innan man påbörjar träningen på plattan ska en genomgång ske med personal.
Alla hundar behöver en god balans, koordination och stabilitet. En sådan minskar risken för skada och ökar prestationsnivån inom de flesta hundsporter och i vardagen.
Förutom de fördelar det ger en hund ur friskvårdssynpunkt är det fantastiskt kul att träna koordination och det är för de mer osäkra individerna även starkt självförtroendehöjande.
Vi är många som skrattat åt att våra 4-benta vänner ibland slår rekord i klantighet, det kan vara missade trappsteg till vurpor, men om vi ska bli lite allvarsamma så är det kanske så att hunden inte har bättre koll än så. Vi kanske inte gett de förutsättningarna för att klara det vi utsätter hundarna för och väldigt ofta är det på koordinationen det fallerar. Många är de hundar som inte vet att bakbenen kan/skall koordineras med framdelen och här kommer vår roll som djurägare in. Vid träning av balansen tränas de fina, mindre musklerna som bl.a. ligger tätt kring lederna, vi stärker hundens bål vilket är önskvärt då de tack vare sin anatomi och tyngdlagen inte har det optimalt. Man tränar även nervsystemet vilket gör att det snabbare kopplar på rätt muskler vid aktivitet och på så sätt slipper kroppen göra av med mer energi än vad som krävs.
Balans- och koordinationsträning kan göras vart som helst och det är endast fantasin som sätter gränserna. Är du intresserad av att utveckla din hunds koordination eller behöver hjälp med att komma igång då kan du boka ett pass med någon av våra fysioterapeuter för hjälp och guidning.
Simträning för hund – skonsam, stärkande och effektiv
Simning är en fantastisk träningsform för hundar och kan påbörjas från 6–8 månaders ålder och passar alla – oavsett om syftet är motion, underhåll eller rehabilitering. Den stärker hela kroppen utan att belasta lederna, vilket gör den särskilt bra för både äldre hundar som blivit lite stela och aktiva tävlingshundar som behöver hållas i form. Träningen är dessutom mycket tidseffektiv – tre pass à 10 minuter i vattnet motsvarar ungefär två timmars löpning i terräng.
Hos oss simmar hundarna i en 5×2,5 meter stor inomhuspool med jetstream, som ger möjlighet till träning i motström för extra utmaning. Alla hundar kan lära sig att simma, men inlärningen sker i individuell takt – därför börjar alla med ett simkörkort, som gäller per hund.
Simkörkortet består av fem tillfällen, där det första är en friskvårdskontroll för att fastställa hundens utgångsläge. Alla tillfällen sker tillsammans med en av våra utbildade rehabiliteringsterapeuter, och varje simpass avslutas med avslappning på vår vibrationsplatta. Har du tidigare simmat på annan anläggning kan det ibland räcka med ett enstaka tillfälle för att bekanta er med vår miljö och våra rutiner.
Efter avklarat körkort kan du välja att:
Simma vidare på egen hand genom frisim (en bokad tid per hund)
Fortsätta tillsammans med terapeut genom friskvårdssim, där vi simmar din hund eller hjälper dig vidare i träningen
Lägga upp ett långsiktigt träningsprogram tillsammans med våra rehabiliteringsterapeuter
Simkörkortet är personligt för varje hund, så har du flera hundar behöver ett körkort tas för varje individ, detta gör du genom att köpa till ”simkörkort tillägg hund”. När du tagit ditt körkort är det fritt fram att boka tider i våran pool. Det kan du enkelt göra genom länken nedan.
Boka hundpoolenIbland kan det vara bättre att ta en privatträning/konsultation istället för att gå en kurs. Då finns vår Beteendeutredare Malin Cylven här för att hjälpa er. Om hunden visar oönskade beteenden kan det ha en rad olika orsaker som är viktiga att gå till botten med för att komma vidare.
Ex. på oönskade beteenden som vi kan hjälpa till med:
Välj den behandling du önskar ovan och genomför ditt köp. Bokningen sker sedan genom att maila våra rehabiliteringsterapeuter på info@kungligahundar.se eller beteendeutredare malin@kungligahundar.se. Tänk på att avbokning ska ske senast 24h innan annars debiteras 1 besök. Du är varmt välkommen att kontakta oss om du har några frågor!
Vet du vem du vill träffa?
lina@goteborgshundarena.se
jennifer@goteborgshundarena.se
malin@kungligahundar.se