Hundbeteendeutredarutbildningen – är utbildningen för dig som vill gå en genomtänkt distansutbildning som syftar till att ge en gedigen utbildning för den som vill arbeta som beteendeutredare på hund/hundpsykolog. Den passar också dig som helt enkelt vill göra en större djupdykning och lära dig mer inom ämnet hund och hundproblem. Utbildningen ger en god grund för att bemöta hundar med beteendeproblematik, men också för att bemöta och nå fram till människan du möter tillsammans med hunden. Efter godkänd kurs och slutprov kan eleven titulera sig som Hundbeteendeutredare och hjälpa hundägare och dess hundar med olika typer av beteendeproblem.
Såhär funkar det:
Utbildningen består av moduler. Ni genomför modulerna självständigt och på egen hand. I varje modul finns det inspelade föreläsningar som ni titttar på. Föreläsningarna är av noga utvalda experter inom olika områden, allt för att du ska få en stor kunskapsbank med den senaste forskningen. Efter genomgången modul finns det en repetitionsuppgift som ni ska göra för att bli godkänd på modulen. Repetitionsuppgifter kan vara ett quiz, en reflektion ni ska skriva eller en praktiskt uppgift ni ska genomföra och dokumentera.
Under utbildningen kommer ni få arbeta med projekthundar för att öva er på det ni lär er. Denna del är mycket viktig för utbildningen så se till att ni har avsatt tid för att
genomföra denna del. Genom projekthundarna får ni inte bara öva på de olika beteendeproblemen utan även på att bemöta olika hundägare.
Utbildningen avslutas med slutprov. Slutprovet består av ett praktiskt prov som görs på plats i Alingsås den 21/10 (2023) eller i Skåne den 13/4 (2024)
Praktiskt information:
Utbildningen kan påbörjas löpande och du har hela 2 år på dig att genomföra den. Utbildningen följer det allmänna läsåret med uppehåll för sportlov, sommarlov, höstlov, jullov & helgdagar.
Utbildningen sker på en onlineplattform och tillgång till dator och ordbehandlingsprogram krävs. Tillgång till filmkamera (mobilkamera räcker) samt eventuellt enklare form av filmredigeringsprogram.
OBS: Litteratur ingår ej.
Förkunskapskrav: Utbildningen förutsätter att du är hundinstruktör eller motsvarande i botten. Är du osäker maila oss på info@kungligahundar.se.
Behöver jag ha egen hund: Nej, men du behöver kunna låna en hund att träna med. Utbildningen kräver också att du arbetar med projekthundar.
Huvudlärare är: Anastasia Topalovic och Sara Andersson
Gästföreläsare är: Malin Kihl, Charlotte Friis, Eva Marie Wergård, Sofie Carlson,
Jannice Kindsjö, Louise Tigerhielm, Gabriella Boijsen och Anna-Maria Svedberg
Anmälan och betalningsalternativ
Du kan välja att betala hela summan direkt eller dela upp din betalning kvartalsvis eller månadsvis. Klicka på de alternativ som passar dig bäst nedan och gör sedan ditt köp. Har du frågor är du såklart välkommen att kontakta oss på info@kungligahundar.se.