Vi välkomnar Lisa Sundgren till oss!

Lisa Sundgren – Allmänlydnadsinstruktör utbildad via Royal Dog Education
Lisa är 25år och uppväxt med familjehundar av arbetande raser. Collien King som var världens snällaste herre, alltid vid hennes sida och vaktade innan hon ens kunde gå. Alla Goldens som mest hittade på hyss och Lisas första kärlek blandrasen tervueren/samoyed Tyson som var allt annat än lätt men otroligt lojal. Tyson var den hunden som fick ställa upp på trädgårdsagility och stylingdocka, den pälsen rymde massa rosetter. Tyson blev vuxen och Lisa blev tonåring, bästa vänner.

Som nybliven sambo var Lisa snabb med att leta hund, omplacering bestämde hon sig för. Lisas hjärta slår lite extra för just omplaceringar som inte haft det lätt. Sambon kände väl att hon var galen som hittade en 3årig blandras i Kalmar, ca 4h enkelväg. De åkte fram och tillbaka i veckor. Första gångerna fick dem inte ens klappa på hunden, men hon var bestämd att dem skulle ge det en helhjärtad chans. Efter fyra eller fem veckor så har paret och hunden börjat klicka lite, när dem skall säga hejdå så hoppar en 12kg hane in i bilen och skall verkligen följa med. Okej sa dem då, vi testar.
Prövotiden var en dans på rosor jämfört med vad som komma skall, men efter hårt arbete (och på riktigt blod svett och tårar) så blev Lisa och DSG-blandisen Enzo verkligen bästa bästa vänner.
Lisa vill beskriva deras band som så starkt att de nästan kunde läsa varandras tankar.
Det är tack vare Enzo som Lisa valde att utbilda sig.
Tyvärr somnade Enzo in i juli 2023, åtta år varav sina fyra sista år med Lisa.

Lisa brinner för att förenkla vardagen för hundägare oavsett nivå och framtida mål. Aktivering och berikning är något ni kommer att höra henne tjata om.