Vi välkomnar Anna Ivarsson till oss!

Anna är född -92 och har haft hund i familjen sedan -99 då hon blev aktiv inom brukshundklubben och även började att träna hund främst inom agility men även spår och lydnad för att sedan debutera i tävlingslydnad som 12-åring när hon blev tävlingsmyndig. 

Familjens första hund och Annas första tävlingshund var en schäfer vid namn Aksi. Efter dess har hon även tränat och tävlat med både dvärgpudel, dobermann och dunkerstövare. Nästan alla av hennes hundar har tävlats och/eller tränats inom både lydnad, rallylydnad, spår, rapport, agility, drag och nosework. 

Med sin dvärgpudel Sazzi som Anna fick när hon var 13 år gammal och som levde i drygt 17 år tog hon sig ända till ralllylydnads-SM och ”gamla” klass 3 i lydnad utöver meriter i agility och spår. Anna och Sazzi gick även hundsportsgymnasiet i Forshaga tillsammans.

Med sin första egna dobermann, Gina (född -12) lyckades hon erövra sitt första championat. Detta inom rallylydnad som hon varit utbildad instruktör i via brukshundklubben sedan 2012.

Som instruktör brinner Anna för att se ekipage utvecklas och ha roligt tillsammans samt hur olika ekipage kan nå likvärdiga resultat på olika sätt beroende på individerna och deras förutsättningar. Hon utmanas av när träningen varieras och indivisanpassas samt tycker det är roligt att hitta de små nycklarna som leder till utveckling tillsammans hos ekipagen. Att hitta rätt belöningsmetod efter individ och situation är även något som Anna tycker blir allt roligare att utvecklas inom.

Anna lever just nu med sina 2 dobermanns Best och Blitz som är kullsyskon och födda -16. Blitz är nu mer pensionerad och med Best är tanken och strävan att nå championatet i rallylydnad, men även tävla lydnad och bruks nu när allt fokus kan läggas på henne då det tyvärr endast är 2 av 5 hundar kvar i hennes tidigare  stora flock.

Till vardags jobbar Anna både med en webshop och eget djurinriktat företag. Andra stora intressen hon hinner med utöver hundträning är träning/hinderbanelopp utan hund samt odling under sommarhalvåret.